Onze servers

Onze servers staan op de A1 locatie Leaseweb in regio Amsterdam, aangesloten op een meer dan voortreffelijk netwerk met 100% up-time!

Eigen serverrack

logo Leaseweb primary JMS Webdesign heeft een eigen serverrack in het datacenter Evoswitch van Leaseweb vanwege de meer dan uitstekende faciliteiten die men te bieden heeft, beschikt over voldoende capaciteit m.b.t de levering van stroom en koeling capaciteit. De uitstekende faciliteiten van het Netwerk Operation Center kortweg NOC genaamd zorgen voor de betrouwbare verbindingen van JMS Webdesign met de rest van de wereld. We realiseren ons dat downtime geen optie is voor een klant, daarom hebben we flink geïnvesteerd in de hardware en overige faciliteiten om er zeker van te zijn dat de sites van onze klanten op het net 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar zijn.

Evoswitch_logo#3AMS-01 is een sterk beveiligd data center met uitstekende verbindingen en een grote gegevensopslagruimte van meer dan 9.000m2. AMS-01 is ISO 9001- en ISO 27001-gecertificeerd.

Het data center biedt superieure groeikansen voor klanten van LeaseWeb: AMS-01 kan eenvoudig worden uitgebreid tot 40.000 m2 en de infrastructuur van het AMS-01 data center is zorgvuldig ontworpen met het oog op eventuele groei, met beschikbare autonome A+B-netvoedingen, dubbele generatorsets en een UPS-noodstroomvoorziening zodat klanten van LeaseWeb gegarandeerd ononderbroken stroom krijgen. De huidige capaciteit van 20 MW kan worden uitgebreid tot 40-80 MW stroom op verzoek.

Veiligheid

Het data center is volledig beschermd met een VESDA-brandbestrijdingssysteem en het hele gebouw is voorzien van brandwerende muren en een brandwerend ontwerp voor maximale integriteit van de constructie en bescherming van de waardevolle infrastructuur van de klantserver.

Volledig CO2 neutraal

AMS-01 is een data center met absoluut groene papieren. De activiteiten van AMS-01 zijn volledig CO2-neutraal dankzij aanzienlijke energiebesparingen, het gebruik van groene energie en investeringen in wereldwijde groene projecten (in samenwerking met de Climate Neutral Group) die met zorg zijn ontwikkeld om de CO2-balans in de atmosfeer te herstellen en onze wereld voor toekomstige generaties te behouden.

Binnen dit data center zijn verdere aanzienlijke energiebesparingen behaald door toepassing van technologieën als Cold Aisle Corridor en Free Cooling. Cold Aisle Corridor zorgt voor een efficiënte serverkoeling door koele aanvoerlucht op de plaats waar die het meest nodig is, bij de serverinlaat, te concentreren en vast te houden. Doordat we de hele koude gang omsluiten, zodat de koude lucht niet ontsnapt en de warme lucht uit de hete gang niet weer terugkomt in de serverinlaat, kunnen we de koelingsefficiëntie aanzienlijk verbeteren, waardoor koeling aanzienlijk minder energie kost. Free Cooling wordt geleverd door de invoer van koele gefilterde buitenlucht in het data center, wanneer de buitentemperaturen gunstig zijn, waardoor er geen mechanische koeling nodig is, wat een aanzienlijke besparing op de energiekosten geeft.

Bekroonde energie efficiëntie

In 2009 werd AMS-01 in een rapport van het Duitse federale ministerie van milieu een van de meest energiezuinige data centers ter wereld genoemd. In Nederland ondertekende AMS-01 als lid van een groep van zestien toonaangevende IT-bedrijven de Meerjarenafspraak Energie-efficiency (MJA). De MJA is bedoeld om over een periode van vijftien jaar een energie-efficiëntie van 30% te bereiken.

Als een van de eerste leden van de Green Grid zoekt AMS-01 voortdurend naar nieuwe manieren om de energie-efficiëntie binnen de data centeromgeving te verbeteren. De Power Usage Effectiveness (PUE) is een standaardwaarde die in de sector wordt gebruikt om energie-efficiëntie te meten. AMS-01 heeft momenteel een PUE-waarde van 1,5, een extreem lage waarde vergeleken met de gemiddelde waarde van de meeste commerciële data centers wereldwijd, en blijft deze waarde verbeteren. (De PUE is het totale energieverbruik van de faciliteit gedeeld door het energieverbruik van de IT-apparatuur. Hoe lager de waarde, hoe beter en de beste score is 1,0: deze betekent dat er helemaal geen energie wordt verspild.)

Klanten van LeaseWeb kunnen de logo’s van het partnerprogramma The Green Fan op hun websites gebruiken om te laten zien dat zij gebruikmaken van een klimaatneutraal datacenter en milieuvriendelijk IT-beleid stimuleren.

Milieubewust

Het datacenter draait voor 100% op groene stroom. Deze stroom is opgewekt door zon, wind of water. Daarnaast doen wij ons uiterste best om het energieverbruik zoveel mogelijk te beperken. Apparatuur die bij niet wordt gebruikt staat standaard uit en niet op standby. Ruimte die niet in gebruik is, wordt niet verlicht of verwarmd. En als de weersomstandigheden het toelaten, koelt de airconditioning in de serverruimte niet, maar staat deze in de modus ontvochtigen. Door onze geavanceerde koeltechniek bereiken en behouden wij de gewenste temperatuur efficiënter dan andere datacenters. Dit is een besparing voor het milieu en voor uw portemonnee. In ons eigen datacenter maken wij gebruik van zogenaamde “cooling alley techniek”. Hierbij wordt de koele lucht uiterst efficiënt op die plekken gebracht waar het nodig is: aan de voorzijde van de apparatuur. Zogenaamde hotspots worden dankzij deze geavanceerde koeltechniek voorkomen.